"Auseklis" - orbitālā stacija. Virtuve.

Brokastis orbitālajā stacijā ir ļoti atšķirīgas no brokastīm uz Zemes.

 

Nr.LaiksDarbība
1.22.00 – 08.00Miegs
2.08.00 – 09.00Brokastis

Salīdzini, kas ir atšķirīgs brokastīm uz Zemes no brokastīm orbitālajā stacijā?

Ēdienreize uz Zemes

 

Uzkodas:

1. Paņemam maizi, sviestu, nazi.

2. Uzliekam uz galda.

3. Uzsmērējam maizīti.

4. Drupačas saslaukam.

Tēja:

1. Vārot tēju parasti no krāna pielejam pilnu tējkannu. Varbūt vēl kāds dzers, nekad jau nevar zināt.

2. Uzvāram ūdeni.

3. Aplejam tēju, pasmaržojam un dzeram un baudam!

Tēja

Ēdienreize orbitālajā stacijā

 

Uzkodas:

1. Bez gravitācijas viss lido prom, tāpēc visu “pielīmējam” pie galda.

2. Maize kosmosa stacijā nav atļauta – radušās maizes drupačas lidotu apkārt un bojātu iekārtas. Maizes vietā ņemam tortilju, tā nedrūp – cerams tev garšo tortiljas!

3. Sviests atrodas paciņā. Atgriežam, uzspiežam sviestu uz tortiljas un ar nazi uzsmērējam, pēc tam sameklējam, kur pa to laiku ir aizlidojis sviests un to ieliekam skapītī.

4. Drupačas saslaukam.

Tēja:

1. Paņemam paciņu, kurā atrodas mūsu tēja.

2. Ūdens dozatorā ievadām precīzu ūdens daudzumu
vienas tējas krūzes pagatavošanai.

3. Izvēlamies karsto ūdeni un iepildām to paciņā.
Smaržot tēju nav nozīme, tāpat mēs smaržu nesajutīsim.

Ātrā cepume recepte uz Zemes

 

Sastāvdaļas:

Četras olas

200g kokosriekstu skaidiņas

100g cukura

 

Pagatavošana:

1. Pārsit olu, atdali olas baltumu no dzeltenuma.

2. Ieber bļodā kokosriekstu skaidiņas ar cukuru
un pievieno olas baltumu.

3. Rūpīgi samaisi.

4. Mazas mīklas piciņas liec uz pannas.

5. Cep 15 minūtes pie 160°C.

6. Izņem no krāsns un atstāj uz 10 min.


Cepumi gatavi ēšanai!

Ātrā cepume recepte orbitālajā stacijā

 

Sastāvdaļas:

Četras olas

200g kokosriekstu skaidiņas

100g cukura

 

Pagatavošana:

1. Izdur nelielu caurumu olas čaumalā un ar šļirci izsūc olas baltumu.

2. Bīstami! Ļoti uzmanīgi atver maisiņu ar kokosriekstu skaidiņām un ar šļirci iepildi maisiņā olas baltumu.

3. Bīstami! Ar īpašu uzmanību atver cukura maisiņu un mēģini piebērt vajadzīgo cukura daudzumu maisiņā ar kokosriekstu skaidiņām un olas baltumu.

4. Samīci maisiņu tādā veidā, lai viss sajauktos savā starpā. Esi uzmanīgs, lidojošās skaidiņas un cukurs var izraisīt īssavienojuma risku.

5. Sagatavo mīklas bumbiņas un liec tās starp sieta plāksnītēm cepšanai.

6. Cep 120 minūtes pie 160°C.

7. Izņem no krāsns un atdzesē uz 25 min.

8. Liec krāsnī otrreiz un cep 130 minūtes pie 160°C.

9. Izņem no krāsns un atstāj uz 10 min.


Cepumi gatavi ēšanai!

+